
Szkolenie On-line
Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.
Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
- Jesteś osobą pracującą w pracowniach sensorycznych lub przygotowującą się do takich zadań.
Po ukończeniu szkolenia:
- Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji.
- Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów.
Program szkolenia
- Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.
- Terminologia w analizie sensorycznej.
- Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).
- Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów, lider (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających).
- Zasady oceny sensorycznej produktów.
- Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.
- Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu.
Nasz Ekspert
Kierownik Zakładu Metabolomiki w Instytucie Żywności i Żywienia. Kierownik i uczestnik polskich i międzynarodowych projektów badawczych; specjalista w zakresie chemicznych metod analizy żywności oraz akredytacji laboratoriów badawczych. Autor i współautor ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych, z obszaru bezpieczeństwa żywności, opublikowanych w czasopismach krajowych i międzynarodowych. Współpracuje z PCA, jako auditor techniczny oceniający laboratoria badawcze.
Informacje organizacyjne
Cena szkolenia online obejmuje:
- Wykłady,
- dyskusję w gronie ekspertów,
- materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
- świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.
Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj
