Opis

Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie

Więcej informacji

Dlaczego warto?
Wykonując badania sensoryczne żywności powinieneś znać:
  • Metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych
  • Podstawy analizy sensorycznej oraz zasady postępowania przy tworzeniu pracowni sensorycznej
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Osobach pracujących w pracowniach sensorycznych lub przygotowujących się do takich zadań
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji
  • Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów
Program szkolenia
  • Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.
  • Terminologia w analizie sensorycznej.
  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).
  • Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów, lider  (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających)
  • Zasady oceny sensorycznej produktów.
  • Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.
  • Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu
Nasz Ekspert

Doktor nauk biologicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Posiada doświadczenie w pracy naukowej jako wykładowca w Instytucie Mikrobiologii i Immunologii, Uniwersytetu Łódzkiego. Od 2004 r. pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności, Pracowni Mikrobiologii w Zakładzie Jakości Żywności, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Autorka publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Praktyk w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych i kontroli jakości oraz oceniający w analizach sensorycznych żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, monitoringu czystości środowiska produkcji i materiałów przeznaczonych do kontaktu  z  żywnością. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

 
Informacje organizacyjne

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 15.12.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 8 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł
Cena szkolenia drugiej i kolejnej osoby netto: 390,00 zł brutto: 479,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Akademia bezpieczeństwa żywności
Numer szkolenia: ONLINE/BP/12/20
Zaczyna się:15/12/2020
Kończy się:15/12/2020
Lokalizacja:ONLINE

Rezerwacja

Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby
zł 490.00
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy
zł 390.00

Zapisz się do newslettera