Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto?
Zarządzając lub pracując w laboratorium mikrobiologicznym powinieneś znać:
  • wymagania normy PN-EN ISO 19036:2020-04 oraz PN-ISO 29201:2022-02
  • algorytm postępowania w procesie oceny niepewności pomiaru
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierownikach laboratoriów
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do szacowania niepewności pomiaru
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony stwierdzania zgodności
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy  PN-ISO 29201:2022-02 w zakresie oceny niepewności ilościowych metod mikrobiologicznych próbek wody
Program szkolenia
  • Zakres stosowania i wymagania normy PN-ISO 29201:2022-02 w porównaniu z ISO PN-EN ISO 19036:2020-04;
  • Ocena niepewności pomiaru ilościowych metod mikrobiologicznych:
    1. podejście globalne (całościowe, „czarnej skrzynki”)
    2. podejście oddolne ("krok po kroku") - łączenie składowych niepewności (budżet niepewności metod mikrobiologicznych);
  • Eksperymentalna ocena wariancji podpróbkowania;
  • Względna powtarzalność i wewnątrzlaboratoryjna odtwarzalność pomiarów objętości;
  • Niepewność względna sumy badanych porcji;
  • Powtarzalność i wewnątrzlaboratoryjna odtwarzalność liczenia;
  • Efekty inkubacji - niepewność ze względu na położenie i czas;
  • Obliczenie niepewności operacyjnej;
  • Zmienność techniki NPL;
  • Zmienność związana z niepewnością procesu potwierdzania kolonii;
  • Wyrażanie niepewności w sprawozdaniach z badań.
Nasz Ekspert

Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty - wybierz swój rabat

1. „Kod rabatowy” - obowiązuje tylko dla wybranych szkoleń

Przeznaczony jest dla jednej osoby z firmy (kod do wygenerowania podany jest przy konkretnym szkoleniu objętym promocją)

Jak to działa?

Wybierz szkolenie 1 lub 2 dniowe. Jeżeli szkolenie posiada kod rabatowy do wygenerowania wpisz go w polu „Uwagi” na karcie zgłoszeniowej.

2. Rabat „1+” - obowiązuje na wszystkie szkolenia dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie.

- skorzystaj, kiedy chcesz zgłosić więcej niż jedną osobę z firmy na to samo szkolenie (przy zgłoszeniu na szkolenia 1-dniowe: rabat 50 zł, przy zgłoszeniu na szkolenia 2-dniowe: rabat 100 zł)

UWAGA: jeżeli szkolenie posiada kod rabatowy do wygenerowania możesz go wykorzystać dla pierwszej osoby z firmy. 

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: Wykłady, dyskusję w gronie ekspertów, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Do 5 dni kalendarzowych w przypadku szkoleń stacjonarnych lub do 3 dni kalendarzowych w przypadku szkoleń on-line przed datą szkolenia otrzymasz informację o realizacji szkolenia, (wraz ze szczegółami o miejscu i harmonogramie czasowym szkolenia), przesunięciu lub o odwołaniu (z uzasadnieniem decyzji).

CE2 Centrum Edukacji nie wyraża zgody na jakąkolwiek formę utrwalania, udostępniania lub nagrywania przebiegu szkolenia. Treści szkolenia i materiały szkoleniowe objęte są prawami autorskimi.

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

 
Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 21.04.2022 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 540,00 zł brutto: 664,20 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: 22/04/L/O1/JK1
Zaczyna się:21/04/2022
Kończy się:21/04/2022
Lokalizacja:ONLINE
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!