Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto
Zarządzając lub pracując w laboratorium mikrobiologicznym powinieneś znać:
  • Wymagania ogólne oraz definicje
  • wymagania normy PN-EN ISO 7704:2023 oraz PN-ISO 11133
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierownikach laboratoriów
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do oceny filtrów membranowych
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony stwierdzania zgodności
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy  PN-ISO 7704:2023 w zakresie kontroli pożywek mikrobiologicznych do badań wody wg ISO 11133.
Program szkolenia
  • Technika filtracji membranowej: przeznaczenie, wady, zalety, najczęściej popełniane błędy;
  • ISO 7704 Wymagania, zakres stosowania, definicje;
  • Cel i zasady wykonywania kontroli filtrów membranowych;
  • Materiały i pożywki potrzebne do badań, w tym szczepy kontrolne;
  • Testowanie partii filtrów (jałowość, żyzność, selektywność i specyficzność) – zasady prowadzania kontroli i oceny wyników (konstruowanie arkusza kontrolnego);
  • Testy dodatkowe – zasady i przyczyny przeprowadzania dodatkowej kontroli i oceny wyników (konstruowanie arkusza kontrolnego);
  • Dokumentowanie sprawdzenia;
  • Wymagania ISO 11133 w zakresie kontroli pożywek przeznaczonych do badań wody – kontrola w połączeniu z ISO 7704 wraz z okresową analizą trendów wg Załącznika G do ISO 11133
Nasz Ekspert

Dr Joanna Królasik - Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

  • wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Dofinansowanie w ramach Bazy Usług Rozwojowych. Sprawdź jak uzyskać do 80% dofinansowania na to szkolenie.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

Akademia mikrobiologii i biologii

 
Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 21.02.2025 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilość dni dydaktycznych 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 510,00 zł brutto: 627,30 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 560,00 zł brutto: 688,80 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Szkolenia Laboratorium
Numer szkolenia: 25/02/L/O1/JK1
Zaczyna się:21/02/2025
Kończy się:21/02/2025
Lokalizacja:ONLINE
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!