Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Szkolenia laboratorium

Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
  • Jesteś kierownikiem oraz pracownikiem laboratorium mikrobiologicznego
  • Jesteś pracownikiem firm produkcyjnych: farmaceutycznych, kosmetycznych, spożywczych
Po ukończeniu szkolenia:
  • Dowiesz się jak przygotować i przeprowadzać monitoring mikrobiologiczny środowiska w swoim zakładzie. 
Program szkolenia
  • Cel i zakres monitoringu mikrobiologicznego;
  • Źródła zanieczyszczeń środowiska produkcyjnego;
  • Zasady tworzenia monitoringu mikrobiologicznego środowiska;
  • Procedura dotycząca zasad kontroli mikrobiologicznej pomieszczeń produkcyjnych i laboratoryjnych – częstotliwość i lokalizacje pobierania próbek, kryteria i uzasadnienie wyboru punktów kontroli (przykłady planów monitoringu dla pomieszczeń o różnym przeznaczeniu), kryteria akceptacji, harmonogramy monitoringu);
  • Badanie czystości mikrobiologicznej powietrza – metoda sedymentacyjna i aspiracyjna, obliczanie wyników badań;
  • Badanie czystości mikrobiologicznej powierzchni – metoda odciskowa, wymazowa i wypłukiwania, dobór ilości rozcieńczalnika, obliczanie wyników badań;
  • Najczęściej popełniane błędy podczas pobierania i przygotowywania prób, wykonywania badań, podawania wyników w odniesieniu do wymagań specyfikacji;
  • Weryfikacja/walidacja metod pobierania próbek z powierzchni i powietrza;
  • Kryteria oceny uzyskanych wyników dla powierzchni i powietrza, analiza danych (trendów);
  • Szybkie techniki monitoringu środowiska (woda, powierzchnie) na wybranych przykładach.
Nasz Ekspert

Dr Joanna Królasik - Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

  • wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

Akademia mikrobiologii i biologii

 

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 26.06.2025 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilość dni dydaktycznych 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej osoby z firmy netto: 510,00 zł brutto: 627,30 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby z firmy netto: 560,00 zł brutto: 688,80 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: 25/06/L/O1/JK1
Zaczyna się:26/06/2025
Kończy się:26/06/2025
Lokalizacja:ONLINE

Rezerwacja

Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby z firmy
zł 560.00
Cena szkolenia on-line dla drugiej osoby z firmy
zł 510.00
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!