Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Pobierając próbki wody przeznaczonej do spożycia powinieneś znać:

  • wymagania dotyczące jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi

  • zasady dotyczące pobierania próbek wody przeznaczonej do spożycia 

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Próbobiorcach i osobach wykonujących badania mikrobiologiczne wody 

 Biorąc udział w szkoleniu:

  • Dowiesz się jakie wymagania należy spełnić, aby pobieranie próbek wody było zgodne z wymaganiami, co przyczyni się do usprawnienia Twojej pracy
  • Poznasz zasady pobierania próbek wody, dzięki czemu unikniesz powszechnych błędów w swojej pracy

 Program szkolenia:

Dzień pierwszy:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

1.     ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA z dnia 7 grudnia 2017 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (Dz. U. z 2017 r. poz. 2294

- Wymagania dotyczące jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi, w tym wymagania bakteriologiczne, fizykochemiczne oraz organoleptyczne

- Sposób oceny przydatności wody 

- Częstotliwość badań wody i miejsca pobierania próbek wody do badań       

2.     Wskaźniki sanitarnego zanieczyszczenia wody 

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Dzień drugi:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

1.     Pobieranie próbek wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi

2.     Zakres badania wody

3.     Program monitoringu jakości wody

4.     Konsultacje, forum dyskusyjne

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Nasz ekspert:

Doktor nauk biologicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Posiada doświadczenie w pracy naukowej jako wykładowca w Instytucie Mikrobiologii i Immunologii, Uniwersytetu Łódzkiego. Od 2004 r. pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności, Pracowni Mikrobiologii w Zakładzie Jakości Żywności, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Autorka publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Praktyk w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych i kontroli jakości oraz oceniający w analizach sensorycznych żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, monitoringu czystości środowiska produkcji i materiałów przeznaczonych do kontaktu  z  żywnością. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Kraków
Rozpoczęcie zajęć 02.10.2019 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć 03.10.2019 do godz. 16:00
Czas trwania 14 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 2
Cena szkolenia netto: 1380,00 zł brutto: 1697,40 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Badania środowiskowe
Numer szkolenia: LK2/BP/10/19
Zaczyna się:02/10/2019
Kończy się:03/10/2019
Lokalizacja:Kraków
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!