Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Wykonując badania mikrobiologiczne powinieneś znać:

  • Zasady pobierania i przygotowania próbek powietrza do badań mikrobiologicznych
  • Walidację metod pobierania próbek powietrza do badań mikrobiologicznych 
  • Metody badań mikrobiologicznych
  • Zasady zapewnienia jakości badań mikrobiologicznych

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Kierownikach oraz pracownikach laboratoriów mikrobiologicznych badających próbki powietrza pod kątem mikrobiologicznym

Biorąc udział w szkoleniu:

  • Pozyskasz wiedzę dotyczącą zagrożeń mikrobiologicznych występujących w powietrzu wewnętrznym i atmosferycznym, dzięki czemu zaoszczędzisz swój cenny czas związany z samodzielnym wyszukiwaniem informacji

  • Poznasz metody oceny czystości powietrza i nauczysz się interpretować wyniki badań w odniesieniu do obowiązujących bądź proponowanych wymagań, dzięki czemu  wyeliminujesz wątpliwości w procedurach co wpłynie na efektywność Twojej pracy
  • Nauczysz się pobierać próbki powietrza do badań mikrobiologicznych, odczytywać wyniki badań, wyznaczać punkty pomiarowe, dzięki czemu usprawnisz swoje działania oraz unikniesz powszechnych błędów

Program szkolenia:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Powietrze jako źródło zanieczyszczenia mikrobiologicznego – omówienie składników mikrobiologicznych bioaerozolu (bakterii, grzybów, wirusów i in.), źródeł ich pochodzenia oraz rozprzestrzeniania się i zagrożeń wynikających z obecności drobnoustrojów w powietrzu wewnętrznym i atmosferycznym
  • Kryteria zanieczyszczenia powietrza atmosferycznego  wewnątrz budynków, regulacje prawne, propozycje limitów
  • Metody pobierania i badania próbek powietrza pod kątem mikrobiologicznym, identyfikacja drobnoustrojów
  • Walidacja metod pobierania próbek powietrza do badań mikrobiologicznych (dokładność pomiaru, błędy pomiarowe), transport próbek i zapewnienie jakości badań
  • Pytania, dyskusja, rozwiązywanie problemów

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Nasz Ekspert:

  • Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 12.06.2019 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 690,00 zł brutto: 848,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: LW1/JK/06/19
Zaczyna się:12/06/2019
Kończy się:12/06/2019
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!