Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Pracując w laboratorium badającym kosmetyki powinieneś znać:

  • Aktualne wymagania jakościowe zawarte w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczącym zapewniania jakości w produkcji kosmetyków

  • Zasady organizacji produkcji zgodnie z wymaganiami Przewodnika GMP opartego na normie PN-EN ISO 22716:2009

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Pracownikach branży kosmetycznej, w szczególności przyzakładowych laboratoriów branży kosmetycznej, zajmujących się na co dzień kontrolą jakości i zapewnieniem jakości,

  • Wszystkich osobach  zainteresowanych problematyką i metodologią badania czystości mikrobiologicznej kosmetyków 

Biorąc udział w szkoleniu:

  • Poznasz aktualne wymagania prawne w obszarze produkcji i kontroli jakościowej produktów kosmetycznych

  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu metodologii badań mikrobiologicznych opartych na normach ISO rekomendowanych do kontroli bezpieczeństwa produktów kosmetycznych

Program szkolenia:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Omówienie aktualnych zmian prawnych oraz wymagań jakościowych zawartych w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczących zapewniania jakości
    w produkcji kosmetyków.  
  • Przegląd norm metodycznych ISO wykorzystywanych w badaniach czystości mikrobiologicznej kosmetyków
  • Charakterystyka najczęściej występujących patogenów powodujących zakażenie kosmetyku podczas procesu produkcyjnego
  • Źródła skażenia produktu kosmetycznego i jego dalsze  konsekwencje dla konsumenta
  • Podsumowanie, dyskusja

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Nasz Ekspert:

  • Mikrobiolog z wieloletnim doświadczeniem w obszarze zapewnienia i nadzorowania kontroli jakości w przemyśle, w szczególności w branży kosmetycznej. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania kosmetyków i żywności. Osoba posiadająca doświadczenie i uprawnienia we wdrażaniu, nadzorowaniu i przeprowadzaniu audytów z zakresu systemów jakościowych opartych na wymaganiach norm: ISO 22000/HACCP, ISO 22716, ISO 9001, ISO 17025,  oraz standardu BRC i IFS. Autorka opracowań, artykułów branżowych, a także prelegent i szkoleniowiec z zakresu mikrobiologii przemysłowej,  legislacji, audytowania systemów zarzadzania w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz higieny procesów produkcyjnych.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Kraków
Rozpoczęcie zajęć 02.10.2019 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 550,00 zł brutto: 676,50 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia:
Numer szkolenia: LK1/MG/10/19
Zaczyna się:02/10/2019
Kończy się:02/10/2019
Lokalizacja:Kraków
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!