Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Wykonując badania wody i napojów bezalkoholowych powinieneś znać:

  • metody badań mikrobiologicznych, fizykochemicznych oraz organoleptycznych wg norm krajowych w obszarze badań żywności
  • zagadnienia dotyczące zapewnienia bezpieczeństwa i jakości wody oraz napojów bezalkoholowych

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • kierownikach oraz pracownikach laboratoriów badających wodę oraz napoje bezalkoholowe
  • kierownikach oraz pracownikach działów kontroli jakości w firmach zajmujących się produkcją i dystrybucją wód oraz napojów bezalkoholowych

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu:

  • Pozyskasz wiedzę na temat obowiązujących przepisów prawnych dotyczących zapewnienia jakości wody przeznaczonej do spożycia, wód mineralnych, źródlanych i wód stołowych oraz napojów bezalkoholowych, dzięki czemu zwiększysz poziom komfortu i pewność co do jakości produktu wytworzonego w Twoim zakładzie, unikniesz kar.
  • Poznasz szczegółowe wymagania mikrobiologiczne, fizykochemiczne i organoleptyczne, częstotliwość i zakres badań wody, i napojów, co poszerzy Twoje kompetencje w zakresie realizacji badań laboratoryjnych.

PROGRAM SZKOLENIA:

Dzień pierwszy:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Jakość wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi w świetle obowiązujących przepisów prawa (szczegółowe wymagania, częstotliwość, zakres i metody badań)
  • Omówienie wskaźników sanitarnego zanieczyszczenia wody oraz źródeł ich pochodzenia
  • Metody badań mikrobiologicznych wody
  • Nadzór i zapewnienie jakości wyników badania wody

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Dzień drugi:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Zasady pobierania próbek wody do badań zgodnie z obowiązującymi przepisami
  • Wymagania dla naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych zgodnie z obowiązującym Rozporządzeniem (wymagania mikrobiologiczne, fizykochemiczne, zakres badań, metody badań i interpretacja uzyskanych wyników)
  • Zapewnienie bezpieczeństwa i jakości napojów bezalkoholowych gazowanych i niegazowanych (wymagania, metody badań, program monitoringu,  interpretacja uzyskanych wyników badań)

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Dzień trzeci:

Rozpoczęcie szkolenia godz.9.00

  • Wymagania higieniczne dotyczące wydobywania, produkcji, transportu oraz rozlewu wód i napojów bezalkoholowych
  • Monitoring środowiska produkcji (pomieszczenia, urządzenia, powietrze). Klasyczne metody i szybkie testy
  • Pytania, dyskusja

Zakończenie szkolenia godz.12.00

Nasz Ekspert:

  • Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Zakopane
Rozpoczęcie zajęć 06.12.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć 08.12.2017 do godz. 16:00
Czas trwania 21 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 3
Cena szkolenia netto: 1960,00 zł brutto: 2410,80 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: LZ3/JK/12/17
Zaczyna się:06/12/2017
Kończy się:08/12/2017
Lokalizacja:Zakopane
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!