Celem szkolenia jest podniesienie kompetencji z zakresu przygotowania, prowadzenia i nadzorowania dokumentacji przygotowywania i Kontroli pożywek
Szkolenie kierowane jest do kierownictwa i pracowników pożywkarni, producentów pożywek mikrobiologicznych oraz pracowników laboratoriów badających kosmetyki, żywność, wodę, produkty farmaceutyczne i wykonujących różnorodne badania z wykorzystaniem pożywek mikrobiologicznych, niezależnie od stopnia wdrożenia systemu zarządzania zgodnego z normą PN-EN ISO/IEC 17025
Kierownik Pracowni Pożywek i Sterylizacji, posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie produkcji i kontroli pożywek mikrobiologiocznych, prowadzenia biblioteki szczepów oraz wdrażania systemu zarządzania wg normy PN-EN ISO/IEC 17025:2005. Szkolnia prowadzi z niezwykłą strannością i zaangazowaniem, doceniana przez Uczesyników szkoleń za profesjonalizm i wiedzę praktyczną.
- Ważenie i odmierzanie składników
- Ustawianie, regulacja i odczyt pH pożywek stałych i płynnych
- Sterylizacja pożywek; metody i ocena skuteczności procesu
- Przechowywanie pożywek; walidacja okresów przechowywania.
- Zapewnienie jakości odczynników, wody, suchych i gotowych pożywek i innych materiałów do badań
- Postępowanie z niebezpiecznymi odpadami laboratoryjnymi
To szkolenie już się odbyło. W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń, |
Miejsce szkolenia | Zakopane | |
Rozpoczęcie zajęć | 22.02.2017 | od godz. 09:00 |
Zakończenie zajęć | 24.02.2017 | do godz. 16:00 |
Czas trwania | 21 h dydaktycznych | |
Ilosć dni szkolenia | 3 | |
Cena szkolenia | netto: 1960,00 zł | brutto: 2410,80 zł |