Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Dokonując badań żywności i pasz powinieneś znać:

  • przepisy obowiązujące w zakresie badania próbek na obecność pałeczek Salmonella
  • zasady metod alternatywnych oraz możliwości ich stosowania w obszarze regulowanym prawnie

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • pracownikach laboratoriów badających próbki żywności, pasz, kosmetyków, próbki środowiskowe, materiał kliniczny, materiał biologiczny (pochodzenia zwierzęcego) itp.
  • pracujących w laboratoriach inspekcji sanitarnej, weterynaryjnej, prywatnych laboratoriach badających próbki żywności, pasz, kosmetyków, próbki środowiskowe, materiał kliniczny, materiał biologiczny (pochodzenia zwierzęcego) itp.

Dlaczego warto wziąć udział szkoleniu:

  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu identyfikacji pałeczek Salmonella, zgodnie z najnowszą wersją normy PN EN ISO 6579, co pozwoli Ci na optymalizację procesu ich wykrywania
  • Zapoznasz się ze sposobami wykrywania i identyfikacji pałeczek Salmonella w żywności i paszach zgodnymi z normami krajowymi i zagranicznymi oraz z ich cechami fenotypowymi i aspektami epidemiologicznymi, dzięki czemu bezbłędnie zidentyfikujesz Salmonella spp. w próbkach żywności i pasz
  • Nauczysz się zasad walidacji/sprawdzania metod jakościowych, zdobywając umiejętność prawidłowego przeprowadzenia walidacji/sprawdzenia metody referencyjnej i metod alternatywnych

PROGRAM SZKOLENIA:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Wiedza z zakresu wykrywania i identyfikacji pałeczek Salmonella, zgodnie z wytycznymi ośrodków referencyjnych i normami krajowymi i międzynarodowymi (w odniesieniu do próbek żywności i pasz)
  • Pałeczki Salmonella - cechy fenotypowe, chorobotwórczość, epidemiologia zakażeń
  • Przepisy obowiązujące w zakresie badania próbek na obecność pałeczek Salmonella, zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa m.in. żywności, pasz,
  • Zasady walidacji/sprawdzania: klasycznych i alternatywnych metod wykrywania i identyfikacji pałeczek Salmonella
  • Zastosowanie alternatywnych metod wykrywania i identyfikacji pałeczek Salmonella,
  • Zmiany w normie ISO 6579 Mikrobiologia żywności i pasz „Horyzontalna metoda wykrywania Salmonella spp.”
  • Stan prawny, aspekty praktyczne.
  • Kontrola pożywek stosowanych w diagnostyce Salmonella.
  • Nadzór nad szczepami kontrolnymi.

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

NASZ EKSPERT:

  • Specjalista - praktyk z zakresu diagnostyki mikrobiologicznej żywności, pasz, próbek środowiskowych. Kierownik techniczny i kierownik ds. jakości w akredytowanym laboratorium. Szkolenia prowadzi z niezwykłą starannością i zaangażowaniem, doceniana przez Uczestników szkoleń za profesjonalizm i wiedzę praktyczną.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 11.10.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: LW1/TK/10/17
Zaczyna się:11/10/2017
Kończy się:11/10/2017
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!