Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Wykonując monitoring powinieneś znać:

  • zagrożenia występujące w produkcji żywności
  • metody monitoringu higieny środowiska produkcji zapewniających bezpieczeństwo zdrowotne i właściwą jakość produktów spożywczych

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • pracownikach firm produkujących żywność i zajmujących się dystrybucją żywności odpowiedzialnych za bezpieczeństwo i jakość produktów.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu:

  • Zdobędziesz wiedzę na temat rodzajów zagrożeń żywności i źródeł ich pochodzenia (zanieczyszczenia biologiczne, chemiczne i fizyczne), a takżeprzyczyn zakażeń i zatruć pokarmowych oraz głównych chorób przenoszonych drogą pokarmową,dzięki czemu zwiększysz poziom komfortu i pewność co do jakości produktu wytworzonego w Twoim zakładzie.
  • Poznasz klasyczne i szybkie metody oceny skuteczności mycia i dezynfekcji powierzchni urządzeń produkcyjnych i rąk pracowników oraz metody oceny czystości powietrza i wody stosowanej do produkcjidzięki czemu łatwiej podejmiesz decyzję o wdrożeniu właściwych metod monitoringu higieny środowiska pracy.
  • Nauczysz się interpretować wyniki badań w odniesieniu do obowiązujących wymagań, co pozwoli Ci wykluczyć z procesów produkcyjnych wszelkie działania przypadkowe i zapewnisz, aby te procesy przebiegały zgodnie ze ściśle określonymi wymaganiami.

PROGRAM SZKOLENIA:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Rodzaje zagrożeń żywności i ich źródła pochodzenia (biologiczne, chemiczne, fizyczne);
  • Przyczyny zakażeń i zatruć pokarmowych oraz chorób przenoszone drogą pokarmową;
  • Klasyczne metody oceny czystości mikrobiologicznej powierzchni urządzeń produkcyjnych, pomieszczeń, sprzętu i rąk pracowników. Wymagania i interpretacja wyników;
  • Szybkie testy diagnostyczne do oceny skuteczności mycia i dezynfekcji pomieszczeń i powierzchni produkcyjnych;
  • Metody oceny stopnia zanieczyszczenia powietrza. Wymagania i interpretacja wyników;
  • Jakość wody stosowanej do produkcji.Metody badań, wymagania i interpretacja wyników.

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Nasz Ekspert:

  • Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 13.09.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: LW1/JK/09/17
Zaczyna się:13/09/2017
Kończy się:13/09/2017
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!