Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Wykonując badania mikrobiologiczne żywności powinieneś znać:

  • przepisy prawne obowiązujące w Polsce dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywości.

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Kierownikach i pracownikach firm produkujących żywność i zajmujących się dystrybucją żywności.
  • Kierownikach i pracownikach laboratoriów mikrobiologicznych badających żywność, wodę, próbki środowiskowe.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu:

  • Pozyskasz wiedzę dotyczącą przepisów prawnych z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności, które obowiązują w Polsce i Unii Europejskiej (m. in. podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce), dzięki czemu będziesz przygotowany do kontroli urzędowej.
  • Poznasz szczegółowe wymagania mikrobiologiczne Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 2073/2005 z późn. zmianami, w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych, co poszerzy Twoje kompetencje w zakresie realizacji badań mikrobiologicznych żywności.
  • Uzyskasz wiedzę w zakresie wymagań, metod badań i interpretacji wyników dla wody przeznaczonej do spożycia w obszarze regulowanym prawnie, przez co wykazanie kompetencji technicznych w tym zakresie nie będzie dla Ciebie problemem.

PROGRAM SZKOLENIA:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Przepisy prawne z zakresu bezpieczeństwa i higieny żywności obowiązujące w Polsce i Unii Europejskiej
  • Podstawowe akty prawne regulujące GHP, GMP i HACCP w Polsce (ustawy i rozporządzenia)
  • Wymagania mikrobiologiczne Rozporządzenia Komisji (WE) Nr 2073/2005 z późn. zmianami
  • Wymagania Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dn. 13.11.2015r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

Nasz Ekspert:

  • Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 14.09.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: LW1/JK1/09/17
Zaczyna się:14/09/2017
Kończy się:14/09/2017
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!