Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

 

Skupiamy się na celu:

  • Zapoznasz się z problematyką fałszowania żywności oraz rodzajami zagrożeń i metodami zafałszowań, co pomoże Ci rzetelnie wypełniać obowiązki związane z zapewnieniem jakości pożywienia.
  • Poznasz aktualne wymagania prawe dotyczące autentyczności żywności, co ułatwi Ci codzienną pracę.
  • Usystematyzujesz swoją wiedzę, dzięki czemu będziesz sprawnej przeprowadzać kontrolę żywności.

Dlaczego warto uczestniczyć w szkoleniu

Celem szkolenia jest zapoznanie uczestników z problematyką fałszowania żywności - zagrożeniami środków spożywczych oraz głównych czynników ryzyka w zakresie bezpieczeństwa. Scharakteryzowane zostaną uwarunkowania prawne autentyczności żywności, na podstawie prawa krajowego i UE. Przedstawione zostaną techniki analityczne stosowane do określania autentyczności żywności.

Do kogo adresowane jest szkolenie

Szkolenie skierowane jest do technologów, specjalistów, kierowników i pracowników służb kontroli odpowiedzialnych za autentyczność i bezpieczeństwo żywności.

Zakres tematyczny szkolenia

  • Fałszowanie żywności: Autentyczność i rodzaje zafałszowań żywności
  • Metody wykrywania zafałszowań żywności
  • Techniki analityczne stosowane w poświadczeniu autentyczności żywności
  • Autentyczność i identyfikowalność żywności w świetle legislacji
  • Skala problemu i konsekwencje wynikające z fałszowania żywności

Szkolenie poprowadzi:

Pracownik Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń, autor wielu publikacji naukowych i popularno naukowych, w tym kilku z zakresu zafałszowań i poświadczenia autentyczności żywności.

 

To szkolenie już się odbyło.

W sprawach organizacji szkolenia prosimy o kontakt z Działem Doradztwa i Szkoleń,
e-mail: (81) 442 06 01, tel: 81 442 06 00

 

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 08.03.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: LW1/HMAK/03/17
Zaczyna się:08/03/2017
Kończy się:08/03/2017
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!