Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Szkolenia laboratorium

Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
  • Jesteś kierownikiem laboratorium mikrobiologicznego,
  • Jesteś pracownikiem laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do weryfikacji metod badawczych w obszarze mikrobiologicznych badań wody,
  • Jesteś pracownikiem laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do weryfikacji metod badawczych w obszarze mikrobiologicznych badań żywności.
Po ukończeniu szkolenia:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy ISO 16140-3 dzięki czemu uzyskasz wiedzę co do algorytmu postępowania związanego z procesem weryfikacji ilościowych metod mikrobiologicznych,
  • zdobędziesz praktyczne umiejętności dotyczące obliczania poszczególnych cech charakteryzujących metody i ich oceny
  • uzyskasz wiedzę co do algorytmu postępowania związanego z wyborem zasady podejmowania decyzji
Program szkolenia:
  • Wprowadzenie do zagadnienia zakresów walidacji i weryfikacji metod w badaniach mikrobiologicznych próbek z łańcucha żywnościowego;
  • Omówienie pojęć weryfikacja wdrożenia i weryfikacja produktu, zasady wyboru matryc podlegających procesowi weryfikacji;
  • Omówienie warunków eksperymentów laboratoryjnych – liczba powtórzeń, rodzaje próbek, wymagana liczba kolonii na płytkach;
  • Obliczenia cech charakterystycznych metod ilościowych i jakościowych;
  • Konstruowanie i wykorzystanie arkuszy kalkulacyjnych do obliczeń;
  • Zasady oceny uzyskanych wyników, kryteria akceptacji.
Nasz Ekspert

Dr Joanna Królasik - Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

  • wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

 Akademia mikrobiologii i biologii

Miejsce szkolenia ON-LINE
Rozpoczęcie zajęć 08.12.2023 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 13:00
Czas trwania 4 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line netto: 390,00 zł brutto: 479,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: 23/12/L/WEB1/JK
Zaczyna się:08/12/2023
Kończy się:08/12/2023
Lokalizacja:ON-LINE
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!