Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Pracując w laboratorium badającym kosmetyki powinieneś znać:
  • Aktualne wymagania jakościowe zawarte w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczącym zapewniania jakości w produkcji kosmetyków

  • Zasady organizacji produkcji zgodnie z wymaganiami Przewodnika GMP opartego na normie PN-EN ISO 22716:2009

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Pracownikach branży kosmetycznej, w szczególności przyzakładowych laboratoriów branży kosmetycznej, zajmujących się na co dzień kontrolą jakości i zapewnieniem jakości,
  • Wszystkich osobach zainteresowanych problematyką i metodologią badania czystości mikrobiologicznej kosmetyków.

Biorąc udział w szkoleniu:
  • Poznasz aktualne wymagania prawne w obszarze produkcji i kontroli jakościowej produktów kosmetycznych

  • Zdobędziesz wiedze z zakresu metodologii badań mikrobiologicznych opartych na normach ISO rekomendowanych do kontroli bezpieczeństwa produktów kosmetycznych
Program szkolenia

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Omówienie aktualnych zmian prawnych oraz wymagań jakościowych zawartych w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczących zapewniania jakości w produkcji kosmetyków.
  • Przegląd norm metodycznych ISO wykorzystywanych w badaniach czystości mikrobiologicznej kosmetyków
  • Charakterystyka najczęściej występujących patogenów powodujących zakażenie kosmetyku podczas procesu produkcyjnego
  • Źródła skażenia produktu kosmetycznego i jego dalsze konsekwencje dla konsumenta
  • Podsumowanie, dyskusja

Zakończenie szkolenia godz. 16:00


Nasz Ekspert
    • Mikrobiolog z wieloletnim doświadczeniem w obszarze zapewnienia i nadzorowania kontroli jakości w przemyśle, w szczególności w branży kosmetycznej. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania kosmetyków i żywności. Osoba posiadająca doświadczenie i uprawnienia we wdrażaniu, nadzorowaniu i przeprowadzaniu audytów z zakresu systemów jakościowych opartych na wymaganiach norm: ISO 22000/HACCP, ISO 22716, ISO 9001, ISO 17025, oraz standardu BRC i IFS. Autorka opracowań, artykułów branżowych, a także prelegent i szkoleniowiec z zakresu mikrobiologii przemysłowej, legislacji, audytowania systemów zarzadzania w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz higieny procesów produkcyjnych.
Cena

Cena obejmuje: Wykłady, dyskusję w gronie ekspertów, materiały szkoleniowe, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu, serwis kawowy i obiad w trakcie spotkania.

Informacja o rabacie

Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 50 zł.

Informacje organizacyjne

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 29.01.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć 30.01.2020 do godz. 16:00
Czas trwania 14 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 2
Uczestniczyłem w szkoleniach CE2 netto: 800,00 zł brutto: 984,00 zł
Nie uczestniczyłem w szkoleniach CE2 netto: 850,00 zł brutto: 1045,50 zł

Odliczanie do daty rozpoczęcia szkolenia

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia:
Numer szkolenia:
Zaczyna się:29/01/2020
Kończy się:30/01/2020
Lokalizacja:Warszawa
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!