Wyszukaj szkolenie

KWIECIEń 2025
MAJ 2025
CZERWIEC 2025
WRZESIEń 2025
PAźDZIERNIK 2025
25
15
19
22
11
25
12
17
kwiecień 2025
25 pią
Na szkoleniu dowiesz się m.in. jakie czynniki wpływają na wynik analizy sensorycznej, dzięki czemu będziesz poprawnie wykonywać badania i unikniesz powszechnych błędów.
maj 2025
15 czw
Celem szkolenia jest nabycie umiejętności planowania i weryfikacji mikrobiologicznych metod jakościowych i ilościowych zgodnie z normą ISO 16140-3 oraz szacowania niepewności wyników zgodnie z PN-EN ISO 19036:2020-04. Uczestnicy poznają zasady produkcji, kontroli jakości i postępowania z pożywkami w laboratorium mikrobiologicznym oraz ich powiązanie z kontrolą filtrów zgodnie z normami PN-EN ISO 11133 i PN-EN ISO 7704. Dodatkowo szkolenie obejmuje zagadnienia związane z Legionellą.
19 pon
Szkolenie obejmuje kluczowe aspekty badań sensorycznych, w tym wymagania dotyczące personelu, organizacji laboratorium oraz metodologii analiz. Uczestnicy poznają zasady szkolenia i monitorowania panelu sensorycznego, oraz dokumentacji wyników. Omówione zostaną również wymagania akredytacyjne, potwierdzanie ważności wyników i sposoby sporządzania raportów.
22 czw
Biorąc udział w szkoleniu poszerzysz i uzupełnisz wiedzę z obszaru spektrofotometrii niezbędną do prawidłowej realizacji metodyk oznaczania wszystkich form azotu.
czerwiec 2025
11 śro
Jeśli pracujesz w Laboratorium, w którym pobiera się próbki wody, ścieków na szkoleniu poznasz wymagania normy PN-EN ISO 5667-1:2023-10 w tym zakresie.
25 śro
Biorąc udział w szkoleniu poszerzysz i uzupełnisz wiedzę z obszaru badań monitoringu A, niezbędną do prawidłowej realizacji metodyk tych oznaczeń.
wrzesień 2025
12 pią
Szkolenie dla pracowników laboratorium fizykochemicznego, na którym dowiesz się jak dobrać odpowiednią metodę badań wody i ścieków.
październik 2025
17 pią
Stosowanie dodatków do żywności, aromatów i enzymów jest objęte bardzo szczegółową regulacją prawną. Udział w szkoleniu rozwieje Twoje wątpliwości, związane z obowiązującym prawem, ostatnio wprowadzonymi i planowanymi zmianami przepisów w zakresie dodatków, aromatów i enzymów.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!