Szkolenie On-line

Więcej informacji o PRZ znajdziesz tutaj

Dlaczego warto?
  • Weźmiesz udział w kompleksowym szkoleniu dostosowanym do Twoich potrzeb 
  • Szkolenie obejmuje 3 poziomy i trwa 8 dni! 
  • Staniesz się samodzielnym pracownikiem. Szeroka wiedza i dodatkowe umiejętności pozwolą Ci zbudować wyższe poczucie własnej wartości i pewność siebie.
  • Uzyskasz kompletną wiedzę z zakresu badań mikrobiologicznych w obszarze pobierania i badania próbek żywności
  • Będziesz potrafił samodzielnie wykonać analizy mikrobiologiczne żywności od poboru próbek, wykonanie oznaczeń, walidację oraz ocenę niepewności do potwierdzenia ważności wyników. 
Ten Program jest dla Ciebie jeżeli:
  • Rozpoczynasz pracę lub posiadasz krótki staż pracy w laboratorium mikrobiologicznym,
  • Chcesz uzyskać poziom specjalisty w zakresie badań mikrobiologicznych w obszarze pobierania i badania próbek żywności. 
Po ukończeniu Programu:
  • Poznasz ogólne zasady oraz wymagania prawne i normatywne dotyczące organizacji pracy i wykonywania badań mikrobiologicznych w akredytowanym laboratorium.
  • Zdobędziesz wiedzę w zakresie wyboru metod badawczych do oceny mikrobiologicznej próbek pobranych z łańcucha żywnościowego oraz przygotowania i kontroli pożywek mikrobiologicznych
  • Będziesz umiał samodzielnie wykonać badania mikrobiologiczne: oznaczania liczby i wykrywania obecności poszczególnych rodzajów lub gatunków drobnoustrojów w próbkach z łańcucha żywnościowego zgodnie z aktualnie obowiązującymi normami.
  • Będziesz umiał samodzielnie przeprowadzić procedurę walidacji i weryfikacji mikrobiologicznych metod badań próbek z łańcucha żywnościowego.
  • Nauczysz się jak wyznaczać niepewność wyniku w badaniach mikrobiologicznych próbek pobranych z łańcucha żywnościowego oraz niepewność pobierania próbek.
  • Poznasz zasady i zakres działań w obszarze potwierdzania ważności wyników badań mikrobiologicznych
W Programie
  • Dokładny opis programów dla poziomu I, II i III został podany na stronie Programu Rozwoju Zawodowego- zobacz tutaj

Terminy:
Poziom II     13-14.10.2022   (2 dni - 16h dydaktycznych)
Poziom III    23-25.11.2022   (3 dni – 24h dydaktyczne) 
Łączny czas trwania szkolenia: 5 dni
Nasz Ekspert

Dr Joanna Królasik - Doktor nauk technicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności. Autorka kilkudziesięciu publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych i środowiska produkcji, wymagań i przepisów prawa dotyczących zapewnienia bezpieczeństwa i jakości żywności oraz higieny procesów produkcyjnych, systemów zarządzania w przemyśle spożywczym: normy ISO, HACCP, GMP/GHP, BRC. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym. 

Informacje organizacyjne

Cena obejmuje: Wykłady, dyskusję w gronie ekspertów, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu. 

Metody szkolenia: Wykłady, Samodzielne zadania do opracowania (prace domowe), Testy wiedzy, Pytania oraz konsultacje z Ekspertem

CE2 Centrum Edukacji nie wyraża zgody na jakąkolwiek formę utrwalania, udostępniania lub nagrywania przebiegu szkolenia. Treści szkolenia i materiały szkoleniowe objęte są prawami autorskimi.

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 13.10.2022 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć 14.10.2022 do godz. 15:00
Czas trwania 12 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 2
Cena szkolenia netto: 3790,00 zł brutto: 4661,70 zł

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: 22/PRZ/Specjalista mikrobiolog w obszarze pobierania i badań próbek żywności/JK/Poziom2
Rezerwacje do:13/10/2022
Zaczyna się:13/10/2022
Kończy się:14/10/2022
Lokalizacja:ONLINE

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!