Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie. 

Dlaczego warto?
Pracując w laboratorium kosmetycznym powinieneś znać:
  • Aktualne wymagania jakościowe zawarte w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczącym zapewniania jakości w produkcji kosmetyków.
  • Dostępne normy ISO dedykowane do nadzorowania jakości mikrobiologicznej produktów kosmetycznych 

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Pracownikach branży kosmetycznej, w szczególności przyzakładowych laboratoriów branży kosmetycznej, zajmujących się na co dzień kontrolą jakości i zapewnieniem jakości,
  • wszystkich innych osób  zainteresowanych problematyką i metodologią badania czystości mikrobiologicznej kosmetyków.
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Poznasz aktualne wymagania prawne w obszarze produkcji i kontroli jakościowej produktów kosmetycznych.
  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu metodologii badań mikrobiologicznych opartych na normach ISO rekomendowanych do kontroli bezpieczeństwa produktów kosmetycznych
Program szkolenia
  • Omówienie aktualnych zmian prawnych oraz wymagań jakościowych zawartych w rozporządzeniu kosmetycznym WE 1223/2009 dotyczących zapewniania jakości i bezpieczeństwa w produkcji kosmetyków.
  • Kategoryzacja kosmetyków i związane z tym wymagania mikrobiologiczne.
  • Metodologia badania czystości mikrobiologicznej kosmetyków (przegląd i omówienie metod ISO, walidacja skuteczności neutralizacji przeciwdrobnoustrojowych właściwości produktu, identyfikacja biochemiczna API)
  • Charakterystyka najczęściej występujących patogenów powodujących zakażenie kosmetyku podczas procesu produkcyjnego,
  • Negatywne skutki skażenia dla produktu i dla konsumenta.
  • Podsumowanie, dyskusja 
Nasz Ekspert

Mikrobiolog z wieloletnim doświadczeniem w obszarze zapewnienia i nadzorowania kontroli jakości w przemyśle, w szczególności w branży kosmetycznej. Wieloletni pracownik akredytowanego laboratorium badania kosmetyków i żywności. Osoba posiadająca doświadczenie i uprawnienia we wdrażaniu i przeprowadzaniu audytów z zakresu systemów jakościowych opartych na wymaganiach norm: ISO 22000/HACCP, ISO 22716, ISO 9001, ISO 17025,  oraz standardu BRC i IFS. Autorka opracowań, artykułów branżowych, wykładowca uczelniany a także prelegent i szkoleniowiec z zakresu mikrobiologii przemysłowej,  legislacji, audytowania systemów zarzadzania w przemyśle spożywczym i kosmetycznym oraz higieny procesów produkcyjnych. Obecnie Dyrektor Laboratorium Kosmetycznego

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

 
Informacje organizacyjne
Do udziału w Webinarium potrzebujesz niewiele:

System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, ChromeOS

Aktualna przeglądarka Google Chrome

Dostęp do internetu min. 1 mbit/s

Będziesz mógł skorzystać ze szkolenia w dowolnym miejscu

Możesz skorzystać ze szkolenia używając laptopa, telefonu czy tabletu

Do udziału wystarczy aktualna przeglądarka Google Chrome

Będziesz mógł skorzystać z kontaktu z wykładowcą oraz uczestnikami w formie otwartego czatu

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 18.02.2021 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia drugiej i kolejnej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł
Cena szkolenia dla pierwszej i kolejnej osoby z firmy netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia:
Numer szkolenia: 21/02/L/ON1/MG
Zaczyna się:18/02/2021
Kończy się:18/02/2021
Lokalizacja:ONLINE

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!