Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie.

Dlaczego warto?
Wykonując badania mikrobiologiczne i molekularne powinieneś:
  • Potrafić wyznaczać parametry dla techniki PCR
  • Wiedzieć co należy brać pod uwagę interpretując wyniki badań molekularnych
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Pracownikach laboratoriów, którzy rozpoczęli lub chcą rozpocząć badania GMO za pomocą technik molekularnych
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Zdobędziesz wiedzę z zakresu wykonywania badań molekularnych, co wzmocni Twoje kompetencje oraz doda pewności siebie podczas wykonywania tego typu analiz
  • Przeanalizujesz temat elementów kontrolnych stosowanych w reakcji PCR, dzięki czemu będziesz otrzymywać w pełni wiarygodne wyniki analiz
  • Zapoznasz się z wymaganiami prawnymi dotyczącymi badań żywności, pasz w kierunku modyfikacji genetycznych, co ułatwi poruszanie się w gąszczu przepisów
Program szkolenia
  • Omówienie wymagań prawnych dotyczących badań żywności, pasz w kierunku modyfikacji genetycznych
  • Wskazanie metod referencyjnych w badaniach GMO
  • Zasady techniki PCR, real - time PCR, klasyczny PCR
  • Izolacja DNA oraz sposoby oceny skuteczności tego procesu
  • Optymalizacja reakcji PCR i real-time PCR
  • Rodzaje elementów kontrolnych stosowanych w technice PCR
  • Interpretacja wyników badań
  • Wskazanie cech charakterystycznych w wyniku sprawdzania metody dla metod jakościowych i ilościowych
Nasz Ekspert

Długoletni kierownik laboratorium mikrobiologicznego. Ekspert i praktyk w zakresie badań mikrobiologicznych i biologicznych (także metodami molekularnymi m.in. PCR). Wysokiej klasy specjalista, doskonale łączący wiedzę naukową i wieloletnie doświadczenie zawodowe

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

 
Informacje organizacyjne

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 04.11.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 390,00 zł brutto: 479,70 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: ONLINE/HW/11/20
Zaczyna się:04/11/2020
Kończy się:04/11/2020
Lokalizacja:ONLINE