Status szkolenia

SZKOLENIE on-line na żywo.

Więcej informacji

Dlaczego warto?

Zarządzając lub pracując w laboratorium mikrobiologicznym powinieneś znać :
  • wymagania norm PN-EN ISO 19458:2007 oraz PN-ISO 5667-14:2016-11.
  • algorytm postępowania w procesie weryfikacji metody pobierania próbek do badań mikrobiologicznych
  • zasady sporządzania plany eksperymentu weryfikacyjnego
  • sposób obliczania niepewności procesu pobierania próbek wody
  • sposób przygotowania programu potwierdzania ważności wyników oraz oceny i analizy wyników uzyskanych w trakcie jego realizacji.
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierownikach laboratoriów,
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do poboru próbek wody do badań mikrobiologicznych,
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do weryfikacji, oceny niepewności i potwierdzania ważności wyników. 
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy PN-EN ISO 19458:2007 oraz PN-ISO 5667-14:2016-11,
  • uzyskasz wiedzę co do algorytmu postępowania związanego z procesem weryfikacji, oceny niepewności procesu pobierania ,próbek, oraz sporządzenia programu potwierdzania ważności wyników,
  • zdobędziesz praktyczne umiejętności dotyczące obliczania poszczególnych cech charakteryzujących metody i ich oceny,
  • zdobędziesz praktyczne umiejętności dotyczące obliczania niepewności procesu pobierania próbek wody.
Program szkolenia:

ZASOBY – omówienie wymagań niezbędnych do prawidłowej realizacji procesu.

  • Wyposażenie – omówienie wymagań w odniesieniu do planowania czynność metrologicznych, wymagana częstotliwość i ocena uzyskanych wyników.
  • Naczynia wykorzystywane do pobierania – sposób nadzorowania czyli zakres i częstotliwość sprawdzeń
  • Spójność pomiarowa – analiza świadectwa wzorcowania
  • Personel – kryteria niezbędne do nadania upoważnienia, nadzorowanie personelu oraz monitorowanie kompetencji.

PROCESY – omówienie wymagań niezbędnych do prawidłowej realizacji procesu.

  • Weryfikacja metody - jakie cechy charakterystyczne należy wyznaczyć w procesie weryfikacji metody, praktyczny sposób obliczenia, ocena uzyskanych wyników
  • Proces oceny niepewności pobierania próbek - jak obliczyć wariancje analizy a jak wariancje analizy z próbkobraniem.
  • Realizacji procesu – analiza poszczególnych sekwencji w procesie pobieranie próbek wody z kranu, wody z pływalni, wody powierzchniowej zgodnie z normą PN-EN ISO 19458:2007
  • Dokumentowanie procesu – protokół pobierania próbek wody elementy niezbędne.
  • Potwierdzanie ważności wyników – zasady konstruowania programu, omówienie rodzaju próbek kontrolnych i ich analiza na podstawie PN-ISO 5667-14:2016-11.  
Nasz Ekspert

Specjalista w zakresie badań mikrobiologicznych żywności i wody oraz pobierania próbek wody Auditor, ekspert w zakresie systemów zarządzania jakością wg. norm ISO/IEC 9001, PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02. Obecnie kierownik Laboratorium Badania Żywności odpowiedzialna za funkcjonowanie systemu zarządzania oraz kompetencje techniczne. Wieloletni szkoleniowiec z zakresu ww. norm, procesu audytowania innych narzędzi systemowych w tym oceny ryzyka. Wykładowca Uczelni Wyższych w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa żywnością. Ekspert posiadający praktyczne doświadczenie w wykonywaniu badań mikrobiologicznych i wiedzę z obszaru technicznego oraz systemów zarządzania.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty


Rabaty nie łączą się.

Informacje organizacyjne

CE2 Centrum Edukacji nie wyraża zgody na jakąkolwiek formę utrwalania, udostępniania lub nagrywania przebiegu szkolenia. Treści szkolenia i materiały szkoleniowe objęte są prawami autorskimi.

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

 
Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 22.03.2021 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć 23.03.2021 do godz. 15:00
Czas trwania 12 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 2
Cena szkolenia on-lina dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 770,00 zł brutto: 947,10 zł
Cena szkolenia on-lina dla pierwszej osoby z firmy netto: 880,00 zł brutto: 1082,40 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: 21/03/L/ON2/MT/
Zaczyna się:22/03/2021
Kończy się:23/03/2021
Lokalizacja:ONLINE

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!