Status szkolenia

SZKOLENIE HYBRYDOWE. Wybierz formę szkolenia - szkolenie stacjonarne lub szkolenie on-line na żywo.

Więcej informacji

 

Dlaczego warto?
Zarządzając lub pracując w laboratorium mikrobiologicznym powinieneś wiedzieć:
  • wymagania normy PN-EN ISO 19036:2020-04
  • algorytm postępowania w procesie szacowania niepewności pomiaru
  • sposób obliczania niepewności
  • sposób wyrażania niepewności na sprawozdaniach z badań
  • wymagania ILAC G8:09/2019
  • praktyczny sposób stalowania zasad podejmowania decyzji 
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierownikach laboratoriów
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do szacowania niepewności pomiaru
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony stwierdzania zgodności
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy PN-EN ISO 19036:2020-04 i ILAC G8:09/2019
  • uzyskasz wiedzę co do algorytmu postępowania związanego z wyborem zasady podejmowania decyzji
  • zdobędziesz praktyczne umiejętności dotyczące obliczania niepewności pomiaru i przedstawiania jej na sprawozdania z badań wraz z uwzględnieniem zasady stwierdzania zgodności
Program szkolenia
  • Omówienie wymagania PN-EN ISO 19036:2020-04 tj:
  • niepewność techniczna, niepewność matrycowa, niepewność dystrybucyjna – charakterystyką oraz sposób wyznaczania poszczególnych niepewności
  • utrwalanie informacji w oparciu o praktyczne przykłady szacowania niepewności
  • przedstawianie niepewności na sprawozdaniach z badań
  • wymagania ILAC tj:
  • omówienie algorytmu postępowania przy wyborze zasady stwierdzania zgodności
  • zasada prostej akceptacji, zasada pasma ochronnego - omówienie założeń z uwzględnieniem ryzyka charakterystycznego dla danej zasady.
Nasz Ekspert

Specjalista w zakresie badań mikrobiologicznych żywności i wody oraz pobierania próbek wody Auditor, ekspert w zakresie systemów zarządzania jakością wg. norm ISO/IEC 9001, PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02. Obecnie kierownik Laboratorium Badania Żywności odpowiedzialna za funkcjonowanie systemu zarządzania oraz kompetencje techniczne. Wieloletni szkoleniowiec z zakresu ww. norm, procesu audytowania innych narzędzi systemowych w tym oceny ryzyka. Wykładowca Uczelni Wyższych w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa żywnością. Ekspert posiadający praktyczne doświadczenie w wykonywaniu badań mikrobiologicznych i wiedzę z obszaru technicznego oraz systemów zarządzania.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty

Szkolenie stacjonarne - Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 50 zł.

Szkolenia on-line  - Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 150zł.

Rabaty nie łączą się.

Informacje organizacyjne

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia Warszawa
Rozpoczęcie zajęć 07.10.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 16:00
Czas trwania 7 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 340,00 zł brutto: 418,20 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł
Cena szkolenia stacjonarnego dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 500,00 zł brutto: 615,00 zł
Cena szkolenia stacjonarnego dla pierwszej osoby z firmy netto: 550,00 zł brutto: 676,50 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: LW1/MT/10/20
Zaczyna się:07/10/2020
Kończy się:07/10/2020
Lokalizacja:Warszawa

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!