Pracując w laboratorium mikrobiologicznym powinieneś znać:
  • wymagania normy PN-EN ISO 19036:2020-04
  • algorytm postępowania w procesie szacowania niepewności pomiaru
  • sposób obliczania niepewności
  • sposób wyrażania niepewności na sprawozdaniach z badań
  • wymagania ILAC G8:09/2019
  • praktyczny sposób stalowania zasad podejmowania decyzji.

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierowników laboratoriów
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony do szacowania niepewności pomiaru
  • personelu laboratorium odpowiedzialnym i upoważniony stwierdzania zgodności
Biorąc udział w szkoleniu:
  • zapoznasz się z wymaganiami normy PN-EN ISO 19036:2020-04 i ILAC G8:09/2019
  • uzyskasz wiedzę co do algorytmu postępowania związanego z wyborem zasady podejmowania decyzji
  • zdobędziesz praktyczne umiejętności dotyczące obliczania niepewności pomiaru i przedstawiania jej na sprawozdania z badań wraz z uwzględnieniem zasady stwierdzania zgodności
Program szkolenia

Omówienie wymagania PN-EN ISO 19036:2020-04 tj:

  • niepewność techniczna, niepewność matrycowa, niepewność dystrybucyjna – charakterystyką oraz sposób wyznaczania
  • poszczególnych niepewności
  • utrwalanie informacji w oparciu o praktyczne przykłady szacowania niepewności
  • przedstawianie niepewności na sprawozdaniach z badań
  • wymagania ILAC tj:
  • omówienie algorytmu postepowania przy wyborze zasady stwierdzania zgodności
  • zasada prostej akceptacji, zasada pasma ochronnego - omówienie założeń z uwzględnieniem ryzyka charakterystycznego dla danej zasady.
Nasz Ekspert

Specjalista w zakresie badań mikrobiologicznych żywności i wody oraz pobierania próbek wody Auditor, ekspert
w zakresie systemów zarządzania jakością wg. norm ISO/IEC 9001, PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02. Obecnie kierownik Laboratorium Badania Żywności odpowiedzialna za funkcjonowanie systemu zarządzania oraz kompetencje techniczne. Wieloletni szkoleniowiec z zakresu ww. norm, procesu audytowania innych narzędzi systemowych w tym oceny ryzyka. Wykładowca Uczelni Wyższych w obszarze zapewnienia bezpieczeństwa żywnością. Ekspert posiadający praktyczne doświadczenie w wykonywaniu badań mikrobiologicznych i wiedzę z obszaru technicznego oraz systemów zarządzania.

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty

Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 200 zł.

Rabaty nie łączą się.

Informacje organizacyjne
Do udziału w Webinarium potrzebujesz niewiele:

System operacyjny Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, ChromeOS

Aktualna przeglądarka Google Chrome

Dostęp do internetu min. 1 mbit/s

Będziesz mógł skorzystać ze szkolenia w dowolnym miejscu

Możesz skorzystać ze szkolenia używając laptopa, telefonu czy tabletu

Do udziału wystarczy aktualna przeglądarka Google Chrome

Będziesz mógł skorzystać z kontaktu z wykładowcą oraz uczestnikami w formie otwartego czatu

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia Webinar
Rozpoczęcie zajęć 22.07.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 290,00 zł brutto: 356,70 zł
Cena szkolenia dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Mikrobiologia i biologia
Numer szkolenia: ONLINE/MT/07/20
Zaczyna się:22/07/2020
Kończy się:22/07/2020
Lokalizacja:Webinar

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!