Formularz kontaktu

Zainteresowany ofertą naszych usług szkoleniowo-doradczych? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!

Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie

Więcej informacji

Dlaczego warto?
Wykonując badania sensoryczne żywności powinieneś znać:
  • Metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych
  • Podstawy analizy sensorycznej oraz zasady postępowania przy tworzeniu pracowni sensorycznej
To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • Osobach pracujących w pracowniach sensorycznych lub przygotowujących się do takich zadań
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji
  • Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów
Program szkolenia
  • Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.
  • Terminologia w analizie sensorycznej.
  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).
  • Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów, lider  (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających)
  • Zasady oceny sensorycznej produktów.
  • Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.
  • Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu
Nasz Ekspert

Kierownik Zakładu Metabolomiki w Instytucie Żywności i Żywienia. Kierownik i uczestnik polskich i międzynarodowych projektów badawczych; specjalista w zakresie chemicznych metod analizy żywności oraz akredytacji laboratoriów badawczych. Autor i współautor ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych, z obszaru bezpieczeństwa żywności, opublikowanych w czasopismach krajowych i międzynarodowych. Współpracuje z PCA, jako auditor techniczny oceniający laboratoria badawcze. 

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

 
Informacje organizacyjne

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 17.12.2020 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 390,00 zł brutto: 479,70 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: ONLINE/BP/12/20
Zaczyna się:17/12/2020
Kończy się:17/12/2020
Lokalizacja:ONLINE
Formularz kontaktu

Zainteresowany szkoleniem wewnętrznym? Wyślij wiadomość, na pewno odpowiemy!