Szkolenia laboratorium
Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
  • Jesteś osobą pracującą w pracowniach sensorycznych lub przygotowującą się do takich zadań.
Po ukończeniu szkolenia:
  • Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji.
  • Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów
Program szkolenia
  • Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.
  • Terminologia w analizie sensorycznej.
  • Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).
  • Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów, lider  (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających).
  • Zasady oceny sensorycznej produktów.
  • Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.
  • Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu.
Nasz Ekspert

Kierownik Zakładu Metabolomiki w Instytucie Żywności i Żywienia. Kierownik i uczestnik polskich i międzynarodowych projektów badawczych; specjalista w zakresie chemicznych metod analizy żywności oraz akredytacji laboratoriów badawczych. Autor i współautor ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych, z obszaru bezpieczeństwa żywności, opublikowanych w czasopismach krajowych i międzynarodowych. Współpracuje z PCA, jako auditor techniczny oceniający laboratoria badawcze. 

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

  • Wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj

Akademia bezpieczeństwa żywności

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 23.05.2023 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 440,00 zł brutto: 541,20 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: 23/05/L/O1/BPD
Zaczyna się:23/05/2023
Kończy się:23/05/2023
Lokalizacja:ONLINE

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!