Szkolenia laboratorium

Szkolenie On-line

Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.

Dlaczego warto?
To szkolenie jest dla Ciebie jeżeli:
  • Pracujesz w pracowni sensorycznej lub przygotowujesz się do takich zadań
Po ukończeniu szkolenia:
  • Dowiesz się jak przeprowadzić walidację/ weryfikacja metod badań sensorycznych oraz szacowanie niepewności
Program szkolenia

• Akredytacja laboratorium badań sensorycznych żywności – podstawowe wymagania:
   − PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02 Ogólne wymagania dotyczące kompetencji laboratoriów badawczych i wzorcujących,
   − EA-4/09 G:2017 Akredytacja laboratoriów badań sensorycznych.
• Zespół/ panel sensoryczny, jako „narzędzie pomiarowe” – wybór, szkolenie, monitorowanie.
• Walidacja/ weryfikacja metod badań sensorycznych, ze szczególnym uwzględnieniem prostego testu opisowego:
   − Tryb postępowania : jakie elementy uwzględnić? ile uwzględnić matryc? próbki fortyfikowane?
   − Plan i zakres walidacji/ weryfikacji metody badawczej.
   − Raport z walidacji/ weryfikacji metody badawczej.
   − Szacowanie niepewności metod badań sensorycznych.

Nasz Ekspert

Adiunkt w Instytucie Żywności i Żywienia. Kierownik Pracowni Bezpieczeństwa Chemicznego Żywności, która jest częścią Laboratorium Referencyjnego. Autor i współautor ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych, z obszaru bezpieczeństwa żywności, opublikowanych w czasopismach krajowych i międzynarodowych. Współpracuje auditor techniczny oceniający laboratoria badawcze.

Informacje organizacyjne

Cena szkolenia online obejmuje: 

  • wykłady,
  • dyskusję w gronie ekspertów,
  • materiały szkoleniowe w formie elektronicznej,
  • świadectwo uczestnictwa w szkoleniu.

Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.

Akademia bezpieczeństwa żywności

Miejsce szkolenia ONLINE
Rozpoczęcie zajęć 01.12.2022 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 6 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby netto: 540,00 zł brutto: 664,20 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: 22/12/L/O1/HM
Zaczyna się:01/12/2022
Kończy się:01/12/2022
Lokalizacja:ONLINE

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!