Więcej informacji odnośnie form szkoleń znajdziesz tutaj.
• Akredytacja laboratorium badań sensorycznych żywności – podstawowe wymagania:
− PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02 Ogólne wymagania dotyczące kompetencji laboratoriów badawczych i wzorcujących,
− EA-4/09 G:2017 Akredytacja laboratoriów badań sensorycznych.
• Zespół/ panel sensoryczny, jako „narzędzie pomiarowe” – wybór, szkolenie, monitorowanie.
• Walidacja/ weryfikacja metod badań sensorycznych, ze szczególnym uwzględnieniem prostego testu opisowego:
− Tryb postępowania : jakie elementy uwzględnić? ile uwzględnić matryc? próbki fortyfikowane?
− Plan i zakres walidacji/ weryfikacji metody badawczej.
− Raport z walidacji/ weryfikacji metody badawczej.
− Szacowanie niepewności metod badań sensorycznych.
Adiunkt w Instytucie Żywności i Żywienia. Kierownik Pracowni Bezpieczeństwa Chemicznego Żywności, która jest częścią Laboratorium Referencyjnego. Autor i współautor ponad 100 artykułów naukowych i popularnonaukowych, z obszaru bezpieczeństwa żywności, opublikowanych w czasopismach krajowych i międzynarodowych. Współpracuje auditor techniczny oceniający laboratoria badawcze.
Cena szkolenia online obejmuje:
Więcej informacji dot. regulaminu, realizacji szkolenia oraz rabatów znajdziecie Państwo tutaj.
Miejsce szkolenia | ONLINE | |
Rozpoczęcie zajęć | 01.12.2022 | od godz. 09:00 |
Zakończenie zajęć | do godz. 15:00 | |
Czas trwania | 6 h dydaktycznych | |
Ilosć dni szkolenia | 1 | |
Cena szkolenia on-line dla drugiej i kolejnej osoby z firmy | netto: 490,00 zł | brutto: 602,70 zł |
Cena szkolenia on-line dla pierwszej osoby | netto: 540,00 zł | brutto: 664,20 zł |