Kod rabatowy!

POBIERZ KOD RABATOWY

Specjalnie dla Ciebie przygotowaliśmy 100 zł zniżki w zimowej Promocji na wszystkie szkolenia 1-dniowe!

Tylko do 20.03.2021 r.

Status szkolenia

W związku obecną sytuacją szkolenie może być zrealizowane w późniejszym terminie, tak aby zebrać grupę niezbędną do realizacji szkolenia. Aktualnych informacji udzielamy telefonicznie. 

Dlaczego warto?
Wykonując badania sensoryczne wody powinieneś znać:
  • zasady przeprowadzania badań sensorycznych
  • czynniki wpływające na wynik analizy sensorycznej
  • Wymagania normy PN-EN 1622 „Analiza wody. Oznaczanie liczby progowej zapachu (TON) i liczby progowej smaku (TFN)’’.

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:
  • kierownikach oraz pracownikach laboratoriów badających wodę
  • pracownikach odpowiedzialnych za wykonywanie badań sensorycznych wody
Biorąc udział w szkoleniu:
  • Poznasz zasady przeprowadzania badań sensorycznych, dzięki czemu wzbogacisz wiedzę i będziesz efektywniej wykonywał swoją pracę
  • Dowiesz się jakie czynniki wpływają na wynik analizy sensorycznej, dzięki czemu będziesz poprawnie wykonywać badania i unikniesz powszechnych błędów
  • Uzyskasz wiedzę na temat walidacji i szacowania niepewności metody sensorycznej, co zaoszczędzi Twój czas poświęcony na samodzielne wyszukiwanie tych informacji
Program szkolenia
  • Podstawowe pojęcia w analizie sensorycznej.
  • Czynniki wpływające na wynik analizy sensorycznej.
  • Zasady przeprowadzania badań sensorycznych.
  • Organizacja pracowni analizy sensorycznej, w oparciu o normę PN-ISO 8589 „Ogólne wytyczne projektowania pracowni analizy sensorycznej”.
  • Wybór osób do zespołu oceniającego smak i zapach, w oparciu o normy: PN-ISO 8586-1: ,,Analiza sensoryczna. Ogólne wytyczne wyboru, szkolenia i monitorowania oceniających”; PN - ISO 5496: „Analiza sensoryczna. Metodologia. Wprowadzenie i szkolenia oceniających w wykrywaniu i rozpoznawaniu zapachów”; PN-ISO 3972 „Analiza sensoryczna. Metodologia. Metoda sprawdzania wrażliwości smakowej”.
  • Omówienie testów na wrażliwość sensoryczną:
    - test na rozpoznawanie podstawowych wzorców smaku;
    - test na progi wrażliwości smakowej;
    - test na rozpoznawanie podstawowych wzorców zapachu;- test na progi wrażliwości zapachowej.
  • Wymagania normy PN-EN 1622 „Analiza wody. Oznaczanie liczby progowej zapachu (TON) i liczby progowej smaku (TFN)’’.
  • Omówienie metod oznaczania smaku i zapach:
    - metoda pełna parzysta i trójkątowa wyboru niewymuszonego;
    - metoda uproszczona pełna i trójkątowa wyboru niewymuszonego;
    - metoda uproszczona jakościowa.
  • Opracowanie wyników testu wstępnej selekcji, zgodnie z normą PN-EN 1622. 
  • Interpretacja wyników oceny smaku i zapachu.
  • Jak przeprowadzić walidację metody sensorycznej? Cechy charakterystyczne metody oznaczania liczby progowej smaku i zapachu
  • Identyfikacja źródeł niepewności metody sensorycznej.
  • Zachowanie spójności pomiarowej w analizie sensorycznej
  • Pytania, dyskusja, rozwiązywanie problemów
Nasz Ekspert

Ekspert w zakresie analizy sensorycznej wody. Koordynator zespołu oceniającego smak i zapach wody do spożycia, koordynator badań biegłości. Posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń z zakresu analizy sensorycznej wody.

 

Dofinansowanie - BUR

KARTA USŁUGI BUR

Więcej informacji o dofinansowaniu szkoleń w Bazie Usług Rozwojowych znajdziesz tutaj: Dofinansowania

Rabaty

Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 200 zł.

Rabaty nie łączą się.

Informacje organizacyjne

CE2 Centrum Edukacji nie wyraża zgody na jakąkolwiek formę utrwalania, udostępniania lub nagrywania przebiegu szkolenia. Treści szkolenia i materiały szkoleniowe objęte są prawami autorskimi.

*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne: 
1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych

 
Miejsce szkolenia Webinar
Rozpoczęcie zajęć 18.03.2021 od godz. 09:30
Zakończenie zajęć do godz. 15:00
Czas trwania 5.5 h dydaktycznych
Ilosć dni szkolenia 1
Cena szkolenia dla drugiej i kolejnej osoby z firmy netto: 490,00 zł brutto: 602,70 zł
Cena szkolenia dla pierwszej osoby netto: 590,00 zł brutto: 725,70 zł

Odliczanie do daty zakończenia rezerwacji

Dni
Godziny
Minuty
Sekundy

Szczegóły szkolenia

Kategoria szkolenia: Bezpieczeństwo żywności
Numer szkolenia: 21/03/L/ON1/AO
Zaczyna się:18/03/2021
Kończy się:18/03/2021
Lokalizacja:Webinar

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego Newslettera!