Aktualne szkolenia

Numer szkolenia: LK2/RP/11/17
Laboratorium, Akademia mikrobiologii


Zgłoś udział - Nadzorowanie zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym - detekcja, kontrola występowania, sposoby eliminacji - Kraków, listopad
Zgłoś udział w tym szkoleniu
Zapytaj o szczegóły - Nadzorowanie zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym - detekcja, kontrola występowania, sposoby eliminacji - Kraków, listopad
Więcej informacji o tym szkoleniu

Nadzorowanie zagrożeń mikrobiologicznych w przemyśle spożywczym - detekcja, kontrola występowania, sposoby eliminacji - Kraków, listopad


Odpowiadając za jakość i bezpieczeństwo produkowanej żywności powinieneś znać:

  • Wymagania prawne i normatywne w zakresie jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności
  • Obowiązujące kryteria mikrobiologiczne bezpieczeństwa żywności i higieny procesu jej produkcji
  • Zagrożenia mikrobiologiczne mogące wystąpić podczas produkcji żywności
  • Sposoby wykrywania, kontroli występowania i eliminacji zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności
  • Narzędzia pozwalające na skuteczne kontrolowanie zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności
  • Techniki zapewniające bezpieczeństwo zdrowotne produkowanej żywności

 

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Pracownikach sektora spożywczego odpowiedzialnych za jakość i bezpieczeństwo produkowanej żywności
  • Kierownikach ds. jakości w zakładach sektora spożywczego
  • Personelu laboratoriów mikrobiologicznych wykonujących analizy w ramach systemu zapewnienia jakości produkowanej żywności i innych laboratoriach wykonujących badania mikrobiologiczne żywności
  • Osobach dokonujących kontroli i przeprowadzających audyty w zakładach sektora spożywczego
  • Wszystkich innych osobach zainteresowanych tematyką zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego i jakości produkowanej żywności

 

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu:

  • Poznasz obowiązujące wymagania dotyczące jakości i bezpieczeństwa produkowanej żywności, dzięki czemu w odpowiedni sposób zaplanujesz i wdrożysz działania służące zapewnieniu wymaganej jakości żywności
  • Poznasz zagrożenia mikrobiologiczne w produkcji żywności, co poszerzy Twoje kompetencje w zakresie realizowania nadzoru nad jakością produkcji żywności
  • Zdobędziesz wiedzę o miejscach występowania zagrożeń mikrobiologicznych podczas produkcji żywności, co pozwoli Ci na wdrożenie skutecznych planów ich kontroli w zakładzie produkcyjnym
  • Nauczysz się identyfikować potencjalne miejsca występowania zagrożeń mikrobiologicznych podczas produkcji żywności, dzięki czemu opracujesz skuteczne plany nadzoru i kontroli dla planowanych produkcji
  • Zdobędziesz wiedzę o skutecznych narzędziach eliminacji zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, co pozwoli Ci na zapewnienie produkcji bezpiecznej żywności
  • Poznasz odpowiednie techniki pobierania próbek z obszaru produkcji żywności, co pozwoli Ci na skuteczną realizację planów kontroli zagrożeń mikrobiologicznych w zakładzie produkcyjnym
  • Poznasz zasady prawidłowego formułowania wyników badań mikrobiologicznych, dzięki czemu łatwiej je zinterpretujesz i szybciej wdrożysz odpowiednie działania
  • Kompleksowa wiedza o zagrożeniach mikrobiologicznych, w tym o sposobach ich kontrolowania i eliminacji ze środowiska produkcji pozwoli Tobie na optymalny dobór narzędzi, nakładu pracy i środków, w celu zapewnienia wymaganej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanej żywności
  • Zdobyta wiedza zapewni Tobie sprawniejszą i owocną komunikację ze służbami inspekcyjnymi w obszarze nadzoru nad produkcją żywności

 

PROGRAM SZKOLENIA:

Dzień pierwszy

Rozpoczęcie szkolenia godz. 09:00

  • Wprowadzenie do szkolenia:
    • Obowiązki producenta żywności w świetle obowiązującego prawa żywnościowego
    • Wymagania jakościowe dla żywności
    • Rodzaje zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności
    • Identyfikacja i charakterystyka zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności wg sektora spożywczego
  • Występowanie zagrożeń mikrobiologicznych:
    • Surowce
    • Personel
    • Środowisko produkcji
    • Inne

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

 

Dzień drugi:

Rozpoczęcie szkolenia godz. 9:00

  • Metody kontroli i zapobiegania zagrożeniom mikrobiologicznym:
    • Mycie i dezynfekcja w produkcji żywności
    • Higiena personelu
    • Kontrola mikrobiologiczna surowców
    • Kontrola mikrobiologiczna personelu
    • Kontrola mikrobiologiczna środowiska produkcji
  • Nowe techniki kontroli i eliminacji zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności
  • Przykłady zagrożeń zidentyfikowane w procesach produkcji żywności
  • Jak prawidłowo czytać i interpretować wyniki badań mikrobiologicznych
  • Techniki pobierania próbek do badań mikrobiologicznych z obszaru produkcji i obrotu żywnością wg aktualnych wymagań prawnych
  • Konsultacje, pytania, dyskusja, w tym rozwiazywanie problemów

Zakończenie szkolenia godz. 16:00

 

Nasz Ekspert:

  • mikrobiolog praktyk z wieloletnim doświadczeniem w referencyjnym laboratorium mikrobiologii żywności, ekspert i audytor wewnętrzny laboratoriów wg PN-EN ISO/IEC 17025, kierownik ds. jakości laboratorium, ekspert w zakresie diagnostyki mikrobiologicznej żywności, wieloletni trener w zakresie mikrobiologii żywności, prawa żywnościowego, systemu zarządzania laboratoriów, bezpieczeństwa i higieny produkcji żywności, funkcjonowania laboratoriów mikrobiologicznych

Cena obejmuje

*Cena 1050,00 zł netto obejmuje (cena bez noclegów):
Wykłady, materiały szkoleniowe, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu, poczęstunek w trakcie spotkania.
Dyskusja w gronie ekspertów zagwarantowana.

**Cena 1220,00 zł netto obejmuje (cena z 1 noclegiem):
Wykłady, materiały szkoleniowe, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu, poczęstunek w trakcie spotkania, 1 nocleg między dniami szkolenia w pokoju dwuosobowym wraz z kolacją.
Dyskusja w gronie ekspertów zagwarantowana.

***Cena 1390,00 zł netto obejmuje (cena z 2 noclegami):
Wykłady, materiały szkoleniowe, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu, poczęstunek w trakcie spotkania, 2 noclegi w pokoju dwuosobowym wraz z kolacjami.
Dyskusja w gronie ekspertów zagwarantowana.

Zakwaterowanie w pokoju 1 osobowym – dopłata w wysokości 200,00 zł (za 2 noclegi).

Informacja o rabacie

- Rabat w wysokości 100 zł netto - dla stałych uczestników naszych szkoleń
- Rabat w wysokości 100 zł netto - dla drugiej i każdej kolejnej osoby zgłoszonej z jednej firmy na to samo szkolenie

Powyższe rabaty nie sumują się. Rabaty dotyczą szkoleń 2-dniowych zaplanowanych od listopada 2015 r.

Informację o rabacie prosimy wpisać w formularzu zgłoszeniowym w polu Uwagi.

Poprawnie wypełniony formularz zgłoszeniowy będzie podstawą do wystawienia prawidłowej faktury VAT.

Informacje organizacyjne

Miejsce szkolenia: Kraków
Zakwaterowanie: 07.11.2017 od godz. 15:00
Rozpoczęcie zajęć: 08.11.2017 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć: 09.11.2017 od godz. 16:00
Czas trwania: 16 h dydaktycznych
Ilość dni szkolenia: 2
*Cena szkolenia bez noclegów: netto: 1 050,00 zł brutto: 1 291,50 zł
**Cena szkolenia z 1 noclegiem: netto: 1 220,00 zł brutto: 1 500,60 zł
***Cena szkolenia
z 2 noclegami:
netto: 1 390,00 zł brutto: 1 709,00 zł
*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:

1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych



Zgłoś udział w tym szkoleniu

Więcej informacji o tym szkoleniu




 
 





OK





OK