Archiwum szkoleń

Numer szkolenia: LW1/BP/12/19
Laboratorium, Akademia bezpiecznej żywności, Akademia mikrobiologii i biologii, szkolenie czterodniowe, Szkolenia jednodniowe


To szkolenie już się odbyło.

Nowy termin i miejsce szkolenia w trakcie ustalania.

Analiza sensoryczna żywności - od utworzenia zespołu sensorycznego do akredytacji- Warszawa, grudzień


Jeżeli jesteś mikro, małym lub średnim przedsiębiorstwem- skorzystaj z dofinansowania! Skontaktuj się z nami!

Wykonując badania sensoryczne żywności powinieneś znać:

  • Metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych
  • Podstawy analizy sensorycznej oraz zasady postępowania przy tworzeniu pracowni sensorycznej

To szkolenie projektowaliśmy z myślą o:

  • Osobach pracujących w pracowniach sensorycznych lub przygotowujących się do takich zadań

Biorąc udział w szkoleniu:

  • Dowiesz się jakie są metody analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych, co przyczyni się do rozwoju Twoich kompetencji
  • Poznasz zasady oceny sensorycznej produktów, dzięki czemu poprawnie będziesz wykonywał swoją pracę i unikniesz powszechnych błędów.

Program szkolenia:

Ø  Psychofizjologiczne podstawy oceny sensorycznej – charakterystyka zmysłów.

Ø  Terminologia w analizie sensorycznej.

Ø  Warunki przeprowadzania ocen sensorycznych (czynniki wpływające na wyniki analizy sensorycznej oraz przygotowanie produktów do oceny sensorycznej).

Ø  Zespół oceniający - wybór i szkolenie kandydatów,  lider  (wymagania w zakresie wrażliwości sensorycznej, psychologiczne predyspozycje kandydatów, podstawowe testy sprawdzające stosowane przy selekcji kandydatów, szkolenie zespołu oceniającego, monitorowanie sprawności sensorycznej oceniających)

Ø  Zasady oceny sensorycznej produktów.

Ø  Metody analizy sensorycznej stosowane w ocenie jakości produktów spożywczych.

Ø  Akredytacja laboratorium jako potwierdzenie kompetencji kierownictwa i personelu.

 

Nasz Ekspert:

  • Doktor nauk biologicznych ze specjalizacją w dziedzinie mikrobiologii. Posiada doświadczenie w pracy naukowej jako wykładowca w Instytucie Mikrobiologii i Immunologii, Uniwersytetu Łódzkiego. Od 2004 r. pracownik akredytowanego laboratorium badania żywności, Pracowni Mikrobiologii w Zakładzie Jakości Żywności, Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego w Warszawie. Autorka publikacji w czasopismach naukowych i branżowych. Praktyk w wykonywaniu analiz mikrobiologicznych i kontroli jakości oraz oceniający w analizach sensorycznych żywności. Szkoleniowiec w zakresie wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym, metod badań mikrobiologicznych produktów spożywczych, monitoringu czystości środowiska produkcji i materiałów przeznaczonych do kontaktu  z  żywnością. Auditor wewnętrzny w zakresie wymagań systemu akredytacji dla laboratoriów badawczych oraz wymagań technicznych w laboratorium mikrobiologicznym.

Cena obejmuje

Cena obejmuje: Wykłady, dyskusję w gronie ekspertów, materiały szkoleniowe, świadectwo uczestnictwa w szkoleniu, serwis kawowy i obiad w trakcie spotkania.

Informacja o rabacie

Rabat dla drugiej i kolejnej osoby z tej samej firmy na to samo szkolenie - 50 zł.

Informacje organizacyjne

Miejsce szkolenia: Warszawa
Rozpoczęcie zajęć: 11.12.2019 od godz. 09:00
Zakończenie zajęć: od godz. 16:00
Czas trwania: 8
Ilość dni szkolenia: 1
Cena szkolenia
pierwszej osoby:
netto: 550,00 zł brutto: 676,50 zł
Cena szkolenia drugiej
i kolejnej osoby:
netto: 500,00 zł brutto: 615,00 zł
*ZWOLNIENIA SZKOLEŃ Z PODATKU VAT

Podstawy prawne:

1. Na podstawie art. 43 ust. 1 pkt. 29 lit. C Ustawy o VAT zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w całości ze środków publicznych

2. Na podstawie Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 grudnia 2013 r. paragraf 3 ustęp 1 pkt. 14 zwalnia się z podatku VAT szkolenia finansowane w co najmniej 70% ze środków publicznych


To szkolenie już się odbyło.

Nowy termin i miejsce szkolenia w trakcie ustalania.





 
 





OK





OK